Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγει ο δρόμος για την τηλεδιάσκεψη στα ελληνικά δικαστήρια

Σχέδιο το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης


Ανοίγει ο δρόμος για την τηλεοπτική συνεδρίαση στα ελληνικά δικαστήρια, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να προωθεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος με θέμα: «Εφαρμογή της τηλεοπτικής συνεδρίασης (εικονοτηλεδιάσκεψης), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», το οποίο έχει διαβιβασθεί στο ΣτΕ για επεξεργασία και την αποστολή της σχετικής γνωμοδότησης.

Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου που διαβιβάστηκε στη Βουλή - μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, για το ενδεχόμενο χρήσης νέων μεθόδων εργασίας στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας, όπως η τηλεσυνεδρίαση, η τηλεκατάθεση και η εικονοτηλεδιάσκεψη -, «ευνόητο είναι, ότι η ουσιαστική εφαρμογή του καινοτόμου αυτού θεσμού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά καθώς απαιτείται εξοικείωση του προσωπικού με τις νέες τεχνολογίες και υλικοτεχνική υποστήριξη των δικαστηρίων και των λοιπών υπηρεσιών».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει, ήδη, τις σχετικές διαδικασίες.  Σχετικά με την τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη του θεσμού της τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια της χώρας και τη διασύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης και με άλλα κτίρια (π.χ. αστυνομικά τμήματα, σωφρονιστικά καταστήματα), το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να εντάξει το συγκεκριμένο έργο στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...