Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ακης ζήτησε τελικά συγνώμη – Από τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Με τον Ακη Τσοχατζόπουλο να εισακούει την προτροπή του Νίκου Ζήγρα και να ζητά συγνώμη ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία για τη μεγάλη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό. Πλέον η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων την ερχόμενη Τετάρτη.

Αφού άκουσε τον Νίκο Ζήγρα να τον καλεί να απολογηθεί στον κόσμο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος το έπραξε. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποστήριξε πως τα 40 χρόνια που ασχολήθηκε με την πολιτική «υπηρέτησε και ποτέ δεν έβλαψε το Δημόσιο συμφέρον» και ζήτησε συγνώμη από το λαό και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τα όσα βιώνει η χώρα με την οικονομική χρεοκοπία, όπως είπε.

«Οδηγηθήκαμε σε οικονομική χρεοκοπία. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Ελλάδα. Και φορτωθήκαμε εξοντωτικές ποινές από τους δανειστές μας. Ο κόσμος όσο χαμηλά και να πέσει, έχει τη δύναμη να ξανασηκωθεί. Εγώ χρεώνομαι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους την ευθύνη που μου αναλογεί και τους καλώ να δεχτούν τη συγνώμη μου, γιατί αυτό που πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός λίγοι μπορούν να πουν ότι είναι μακριά από τις ευθύνες. Ο καθένας προσωπικά έχει την ευθύνη του», είπε ο πρώην υπουργός.

Το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα που είχαν υποβάλει οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κρίνοντας ότι οι συγκεκριμένες καταθέσεις έχουν καλυφθεί από άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός στην απολογία του ζήτησε εκ νέου την αποφυλάκιση της συζύγου του. «Η δίωξη σε βάρος της γυναίκας μου είναι τραγική, παράνομη και καταχρηστική. Κατέστρεψε μία οικογένεια και ο γιος μου εξορίστηκε στο Ζέλι», είπε και αναφερόμενος στη Βίκυ Σταμάτη υπογράμμισε πως δεν έχει καμία ενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...