Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αμοιβαιότητα στην έκδοση πολιτών ζητά η Λευκωσία από την Αθήνα

Για υποθέσεις που αφορούν σε τραπεζικά σκάνδαλα


Την επιδειξη αμοιβαιότητας για έκδοση Ελλήνων πολιτών στη Κύπρο, σε σχέση με την εμπλοκή τους σε τραπεζικά σκάνδαλα, αναμένει η Λευκωσία, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου για έκδοση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Ανωτατου Δικαστηρίου ως «απόφαση-σταθμό», η εκτέλεση της οποίας δίνει τη δυνατότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία να επιζητεί με τη σειρά της, την εκτέλεση ενταλμάτων για υποθέσεις που αφορούν Ευρωπαίους πολίτες και οι οποίες θα εκδικαστούν στην Κύπρο.

«Τέτοιες υποθέσεις θα υπάρξουν στο σύντομο μέλλον» είπε ο κ. Νικολάου, και τις συνέδεσε με την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι κυπριακές τράπεζες.

«Υπάρχουν και ζητήματα τα οποία έχουν εκτελεστεί ή έχουν συμβεί και στην Ελλάδα και στα οποία μετείχαν και Έλληνες πολίτες» ανέφερε και πρόσθεσε ότι, όταν θα είναι έτοιμη η Κύπρος, θα αναμένει να υπάρξει αντίστοιχη ανταπόκριση από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...