Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για το κόστος κατασκευής έξι φυλακών

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών σε Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας.

Για την υπόθεση υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος απέστειλε αμέσως το σχετικό δημοσίευμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να προβεί με τη σειρά της στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Η εισαγγελέας ζητά να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο δημοσίευμα ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο. Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πέντε νέες φυλακές κόστισαν περί τα 30-31 εκατομμύρια ευρώ εκάστη ενώ η έκτη στοίχισε μόλις 16 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όλα άρχισαν το 2004 όταν αποφασίστηκε, κατόπιν διαγωνισμού, η κατασκευή έξι νέων φυλακών.

Ο αρχικός τους προϋπολογισμός ήταν 21 εκατ. ευρώ εκάστη, καθώς μία ήταν η μελέτη και οι εγκαταστάσεις θα ήταν ίδιες και στις έξι πόλεις.

Ύστερα όμως από αναθεωρήσεις, η τιμή ανέβηκε αρχικώς στα 24 εκατ. ευρώ και τελικώς στα 31 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν και το ανώτατο όριο της νόμιμης υπέρβασης (50%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...