Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για το κόστος κατασκευής έξι φυλακών

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών σε Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας.

Για την υπόθεση υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος απέστειλε αμέσως το σχετικό δημοσίευμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να προβεί με τη σειρά της στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Η εισαγγελέας ζητά να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο δημοσίευμα ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο. Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πέντε νέες φυλακές κόστισαν περί τα 30-31 εκατομμύρια ευρώ εκάστη ενώ η έκτη στοίχισε μόλις 16 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όλα άρχισαν το 2004 όταν αποφασίστηκε, κατόπιν διαγωνισμού, η κατασκευή έξι νέων φυλακών.

Ο αρχικός τους προϋπολογισμός ήταν 21 εκατ. ευρώ εκάστη, καθώς μία ήταν η μελέτη και οι εγκαταστάσεις θα ήταν ίδιες και στις έξι πόλεις.

Ύστερα όμως από αναθεωρήσεις, η τιμή ανέβηκε αρχικώς στα 24 εκατ. ευρώ και τελικώς στα 31 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν και το ανώτατο όριο της νόμιμης υπέρβασης (50%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...