Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Άρειος Πάγος: Παράνομη η απόλυση συνδικαλιστή

Άκυρη και καταχρηστική έκρινε ο Αρειος Πάγος την απόλυση 28χρόνου τεχνίτη ποδηλάτων ο οποίος έχασε τη δουλειά του λόγω της συνδικαλιστικής δράσης που είχε αναπτύξει ως μέλος του επιχειρησιακού του σωματείου. 

Ο 28χρονος τεχνίτης –ο οποίος είχε προσληφθεί το 2001 σε βιομηχανία ποδηλάτων στην Αχαία-  είχε πρωτοστατήσει στη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου αλλά και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η σύμβασή του καταγγέλθηκε το 2005 από τον εργοδότη του ο οποίος επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους και την ύφεση που είχε πλήξει τον κλάδο όπου δραστηριοποιείτο η συγκεκριμένη εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, ο εργοδότης δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει μείωση παραγγελιών και εσόδων. Η απόλυση συνδέθηκε από το ανώτατο δικαστήριο με τη συνδικαλιστική δράση του απολυθέντα.


Η καταγγελία της σύμβασης κρίθηκε άκυρη και η εργοδότρια εταιρεία καλείται να καταβάλλει τα ημερομίσθια υπερημερίας. Επίσης, κρίθηκε και καταχρηστική, «επειδή έγινε για τη μη αρεστή στην εργοδότρια εταιρεία συνδικαλιστική δράση του απολυθέντα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...