Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε η δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου

Ο Περικλής Παναγόπουλος
Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των 20 ατόμων που κατηγορούνται ότι ανήκαν σε σπείρα, η οποία μεταξύ άλλων φέρεται να οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2007. Η δίκη διεξάγεται σε αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, για λόγους ασφαλείας.

Ο εφοπλιστής και η σύζυγός του ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

Ηγετικός ρόλος στην οργάνωση αποδίδεται στον κρατούμενο Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος μαζί με τον επίσης κρατούμενο Γιάννη Σακφτούρο,κατηγορούνται ότι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής. Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορούνται πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης.

Σημειώνεται ότι τα λύτρα της απαγωγής δεν έχουν ανευρεθεί.

Το κατηγορητήριο αφορά ακόμη σε μία ανθρωποκτονία, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ και τα 20 άτομα που δικάζονται βαραίνει η κατηγορία της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, ύστερα από αιτήματα συνηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου να συναντηθούν με τους εντολείς τους και να συζητήσουν για την υπερασπιστική τους γραμμή. Αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο αυτεπάγγελτα διορισμένος από το δικαστήριο συνήγορος του κατηγορούμενου, Χριστόφορου Λασιθιωτάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί ένσταση ακυρότητας από την υπεράσπιση, λόγω της ενσωμάτωσης στη δικογραφία των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών κατηγορουμένων που είχε υποκλέψει η ΕΥΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...