Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Επικυρώθηκε η19μηνη φυλάκιση σε Θ. Αναστασιάδη - Πρώτο Θέμα

Ο Αρειος Πάγος απέριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο Θέμος Αναστασιάδης και η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", για απόφαση του Εφετείου ένα χρόνο πριν, με την οποία είχε επιβληθεί 19μηνη ποινή φυλάκισης( με αναστολή) στον εκδότη της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδη καθώς και στα υπόλοιπα 7 μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας.

Η υπόθεση αφορούσε την δημοσιοποίηση εικόνων από βίντεο με ερωτικές στιγμές της Εύης Τσέκου και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, τον Ιανουάριο του 2008.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ελήφθη παρά την πρόταση του εισαγγελέα κ. Κανελλόπουλου,ο οποιος είχε ζητήσει να αθωωθούν οι κατηγορούμενο με το επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του νομου που περιορίζει την δημοσίευση πτυχών της ιδιωτικής ζωής δημοσίων προσώπων...

Νομικοί κύκλοι θεωρoύν την τελική απόφαση εξαιρετικά σημαντική, γιατί επιβεβαιώνει τη βασική αρχή σύμφωνα με την οποία στις σύγχρονες κοινωνίες -και ιδιαίτερα στην Ελλάδα με την ισχυρή παρουσία του κίτρινου, σκανδαλοθηρικού τύπου- ο πυρήνας της ιδιωτικής ζωής παραμένει απαραβίαστος.

Από το TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...