Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοί δικηγορικοί σύλλογοι πάνε για δεύτερο γύρο

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ψήφισαν 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 2 και 4 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Βασικοί υποψήφιοι είναι οι Γιάννης Αδαμόπουλος, Βασίλης Παπαστεργίου, Βασίλης Αλεξανδρής, Παναγιώτης Περάκης, Άγγελος Βρεττός.

Στη Θεσσαλονίκη, οι κάλπες θα ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα, οπότε θα αναδειχθεί το «δίδυμο» που θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου στον δεύτερο γύρο, στις 2 και 4 Μαρτίου.

Στις κάλπες προσήλθαν 1.410 δικηγόροι, σε σύνολο 6.330 εγγεγραμμένων μελών.

Στις φετινές εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατέρχονται οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι-επικεφαλής συνδυασμών, ένας αυτόνομος υποψήφιος πρόεδρος κι ένας συνδυασμός χωρίς επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Η θητεία της νέας διοίκησης θα είναι για πρώτη φορά τετραετής.

Στην Πάτρα, ο νέος πρόεδρος θα αναδειχθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου, καθώς κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία την Κυριακή.

Στις κάλπες προσήλθαν 643 δικηγόροι και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Παπάκος έλαβε 250 ψήφους, ο Κώστας Καραγεώργος 148, ο Φώτης Λεπίδας 91, ο Σπύρος Μπουρδανιώτης 54 και ο Βαγγέλης Τρίγκας 40.

Έτσι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι Νίκος Παπάκος και Κώστας Καραγεώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...