Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Έκλεισαν οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Συνεχίζονται και αύριο οι εκλογές στο ΔΣΑ - Μεταξύ άλλων ψήφισαν οι Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Κωνσταντίνος Τασούλας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αντώνης Ρουπακιώτης, Ελίζα Βόζενμπεργκ


Έπεσε η αυλαία της πρώτης ημέρας των δικηγορικών εκλογών στους 62 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προσήλθαν και ψήφισαν την πρώτη ημέρα της εκλογικής «μάχης» 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους στον πρώτο επιστημονικό σύλλογο της χώρας.


Η εκλογική «μάχη» στο ΔΣΑ θα συνεχιστεί και αύριο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 2 και 4 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου προέδρου τετραετούς θητείας.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα των εκλογών στο ΔΣΑ προσήλθαν και ψήφισαν οι: Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Κωνσταντίνος Τασούλας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αντώνης Ρουπακιώτης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Αργύρης Ντινόπουλος,  Δημήτρης Τσοβόλας, Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Καραγκούνης και Νάσος Αλευράς.

Αφού έκλεισαν οι 26 κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι βασικοί υποψήφιοι πρόεδροι δήλωσαν:

Γιάννης  Αδαμόπουλος
«Η δικηγορική κοινότητα της χώρας προσέρχεται σήμερα στις κάλπες για να εκφράσει τις αγωνίες της για το μέλλον του λειτουργήματος. Ανεξαρτήτως των σεβαστών επιλογών μας, η συμμετοχή μας ενισχύει το μήνυμα θεσμικής εγρήγορσης που οφείλουμε να εκπέμψουμε, πάντοτε σε κλίμα ομοψυχίας και συναδελφικής αλληλεγγύης. Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι η δικηγορική οικογένεια θα εξέλθει από αυτή τη δημοκρατική διαδικασία ακόμη πιο ισχυρή».

Βασίλης Παπαστεργίου
«Ψηφίζουμε σήμερα και αύριο όλοι οι συνάδελφοι για την εκλογή της νέας διοίκησης του Συλλόγου μας. Το πρώτο το οποίο εγώ θέλω να πω είναι στους συναδέλφους να προσέλθουν. Η λύση των προβλημάτων απαιτεί την παρουσία όλων μας. Βεβαίως μπαίνοντας μετά στην ουσία της επιλογής, ζητούμε από τους συναδέλφους την ψήφο προκειμένου να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων στο Σύλλογο και θα έλεγα να δώσουμε και ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε ολόκληρη την κοινωνία. Θα πρέπει ο κλάδος μας να σταθεί δίπλα στην κοινωνία που αγωνίζεται και πλήττεται. Σκοπός μας είναι να ακούσουμε τη φωνή αυτής της κοινωνίας και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του δικηγορικού συνδικαλισμού».

Βασίλης Αλεξανδρής
«Σήμερα βρίσκεται στα χέρια μας η έμπρακτη διεκδίκηση της θέσης που μας αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου. Η ψήφος είναι η δύναμή μας. Συμμετέχουμε. Ψηφίζουμε για έναν σύλλογο ισχυρό, μαχητή, ανοιχτό στους δικηγόρους και στην κοινωνία, έναν σύλλογο δημοκρατικό».

Παναγιώτης Περάκης
«Οι εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο χωρίς δυστυχώς να έχει υπάρξει στοιχειώδης δημόσιος διάλογος και ανταλλαγή απόψεως ώστε να ενημερωθούν οι δικηγόροι και να ψηφίσουν γνωρίζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις κάθε υποψηφίου. Ελπίζω αυτό να μην καταγραφεί ως αύξηση του ποσοστού της αποχής. Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν στις εκλογές γιατί τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και χρειάζεται η παρουσία και η συμμετοχή όλων».

Άγγελος Βρεττός
«Η αγωνιστική συσπείρωση δικηγόρων, η παράταξη η οποία στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΔΦΣΦ) και από ριζοσπάστες δικηγόρους και δικηγόρους των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων, όπως και από μισθωτούς δικηγόρους, βλέπει τις εκλογές αυτές σαν μια ευκαιρία για την οργάνωση της δράσης  των εργαζομένων στο χώρο της δικηγορίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία, πλήττει την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, όπως και την πλειοψηφία του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...