Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινάει η «προεκλογική» περίοδος για τη νέα διοίκηση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Στη «μάχη» ρίχνονται επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, έξι συνδυασμοί χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, ένας μεμονωμένος  υποψήφιος πρόεδρος  και 280 υποψήφιοι σύμβουλοι


Επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, έξι συνδυασμοί χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, ένας μεμονωμένος  υποψήφιος πρόεδρος  και 280 υποψήφιοι σύμβουλοι θα διεκδικήσουν  τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις εκλογές του διήμερου 23 και 24 Φεβρουαρίου 2014.


Οι περίπου 21.600 δικηγόροι της Αθήνας καλούνται να αναδείξουν το νέο πρόεδρο του και τους 24 νέους συμβούλους του ΔΣΑ  για την επόμενη τριετία.

Η προθεσμία  κατάθεσης υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές έληξε με  ευθύνη και επιμέλεια του γενικού  διευθυντή του ΔΣΑ Χαράλαμπου Ναούμη. Η  ανακήρυξη των υποψηφίων συνδυασμών, προέδρων και συμβούλων,  έγινε στη συνέχεια από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο.

Στις περασμένες εκλογές του ΔΣΑ, το 2011, συμμετείχαν στις εκλογές 14 συνολικά συνδυασμοί. Εξ αυτών οι 12 συνδυασμοί είχαν υποψήφιο πρόεδρο και δύο δεν είχαν.

Χαρακτηριστικό των εκλογών στον ΔΣΑ είναι η πολυδιάσπαση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς κατέρχεται με έναν συνδυασμό με υποψήφιο πρόεδρο και  με έναν υποψήφιο πρόεδρο χωρίς συνδυασμό, τον οποίο θα στηρίξουν τρεις «δορυφόροι»  συνδυασμοί χωρίς υποψήφιο πρόεδρο. Επίσης, συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εντάσσουν στις δυνάμεις του και έναν ακόμη συνδυασμό με υποψήφιο πρόεδρο, καθώς στους υποψηφίου συμβούλους του συνδυασμού αυτού περιλαμβάνονται δύο κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές του ΔΣΑ,  από τη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ  υποστηρίζονται  συνδυασμοί , χωρίς όμως επίσημα να έχει δοθεί το χρίσμα στους υποψηφίους πρόεδρους τους. Φυσικά στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας συμμετέχουν και αυτοαποκαλούμενοι ανεξάρτητοι συνδυασμοί, όπως και συνδυασμοί  χωρίς  επίσημη πολιτική χροιά.

Στις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές της Αθήνας οι επτά συνδυασμοί που έχουν υποψήφιο πρόεδρο είναι:
1) Κοινωνία των Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο το σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο,
2) Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό,
3) Δημοκρατική Συμπαράταξη  Δικηγόρων  με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη,
4) Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι  με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό,
5) Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων  Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλειο Παπαστεργίου,
6) Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Παριανό και
7) Ανεξάρτητη Πρόταση με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη.

Ακόμη, στις εκλογές του ΔΣΑ κατέρχεται ως υποψήφιος πρόεδρος χωρίς συνδυασμό ο Βασίλης Αλεξανδρής.

Οι έξι συνδυασμοί που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς υποψήφιο πρόεδρο είναι:
1) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο – Erga Omnes -  Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση,
2) Ενωμένοι Δικηγόροι,
3) Θέμιδος Μέτωπο,
4) Μέτωπο Δικηγορικής Αντίστασης,
5) Νέα Γενιά Δικηγόρων και
6) Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη.

Να σημειωθεί ότι με το νέο Κώδικα Δικηγόρων έχουν επέλθει αλλαγές στον τρόπο εκλογής τόσο των υποψηφίων προέδρων όσο και των συμβούλων. Έτσι, οι οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι  για να εκλεγούν πρέπει να συγκεντρώσουν το 6% των εγκύρων ψηφοδελτίων. Οι 280 υποψήφιοι  σύμβουλοι για να εκλεγούν πρέπει να συγκεντρώσουν το 4,25% των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Στον ΔΣΑ, πάντως, όπως και σε άλλους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, αναμένεται  να υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών στις 2 και 4 Μαρτίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...