Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συνένωση δικηγορικών δυνάμεων ζήτησε ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής

Ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής ζήτησε τη συνένωση των δυνάμεων των δικηγόρων

Κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Αλεξανδρής ζήτησε τη συνένωση των δυνάμεων με σκοπό την αναζήτηση λύσεων στα δικηγορικά προβλήματα, ενώ τόνισε ότι είναι εποχή σύγκλισης των δυνάμεων και πρέπει όλοι να έχουν ενεργό ρόλο και δράση.


Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και θα γίνει προσπάθεια να καταργηθεί ο ΦΠΑ στους δικηγόρους.



Ακόμη, ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής στον ΔΣΑ θα συγκροτηθούν επιτροπές εργασίας οι οποίες θα ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα συνταγματικότητας και θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα θα συσταθεί Κέντρο Εξυπηρέτησης Δικηγόρων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, αφού συνεχάρη τον κ. Αλεξανδρή για την εκλογή του ανέφερε ότι η μεγάλη εκλογική του επιτυχία έχει και το ανάλογο φορτίο, το οποίο καλείται να σηκώσει ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ.

Εξάλλου, ο κ. Αδαμόπουλος υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση δημιούργησε και δημιουργεί ποικίλα προβλήματα στον δικηγορικό πληθυσμό.

Τέλος, ο απερχόμενος πρόεδρος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο έργο του κατά την διάρκεια της τριετούς θητείας του.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η Γενική Επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Ελένη Διακομανώλη, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Δικαστικών Ενώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...