Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι συνθήκες διαβίωσης των φυλακών Κορυδαλλού στο Συμβούλιο της Ευρώπης


Την άμεση βελτίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, «Άγ.Παύλος», απαίτησε από τις ελληνικές Αρχές το Συμβούλιο της Ευρώπης.



Η ειδική εισηγήτρια για την ίση πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ελβετίδα σοσιαλίστρια βουλευτής Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ, χαρακτήρισε «εκρηκτικό μείγμα» τον συνωστισμό των κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού, που ενώ σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες 60 ασθενών, σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων φτάνει τους 200.


Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με ανθρωπιστικά κίνητρα και με στόχο την αποφυλάκιση κρατουμένων που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα, όσοι κατάδικοι εκτίουν ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης έως δέκα χρόνια και πάσχουν από ασθένειες όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνο, έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς, νεφρού ή είναι οροθετικοί μπορούν να αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για την αποφυλάκισή τους, εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...