Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Στις κάλπες και πάλι οι δικηγόροι

Η μάχη στη Πρωτεύουσα θα διεξαχθεί μεταξύ του Γιάννη Αδαμόπουλου και του Βασίλη Αλεξανδρή

Σε έντεκα Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν αύριο εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων, ενώ η εκλογική διαδικασία στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, όπου και θα αναδειχθούν οι νέοι πρόεδροι.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι 26 κάλπες θα ανοίξουν 7 π.μ. και θα κλείσουν στις 7 μ.μ..
Η δικηγορική μάχη στη Πρωτεύουσα θα διεξαχθεί μεταξύ του Γιάννη Αδαμόπουλου και του  Βασίλη Αλεξανδρή, οι οποίοι διεκδικούν την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για  την επόμενη τετραετία.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών στον ΔΣΑ ο  κ. Αλεξανδρής έλαβε ποσοστό 34,76 % (3.906 ψήφους) και ο κ.  Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 23,14% (2.600 ψήφους).

Κατά ένα μεγάλο μέρος το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχη στον ΔΣΑ θα εξαρτηθεί:

1) Από το ποσοστό της  προσέλευσης των δικηγόρων στις κάλπες

2) Από την συσπείρωση των δικηγόρων στους δύο βασικούς  πολιτικούς πόλους που μονοπωλούν τις εκλογικές του β΄ γύρου  στο ΔΣΑ  (ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ)

3) Από τη γραμμή που θα δώσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι συνδυασμών οι οποίοι συμμετείχαν  μεν στον α΄  εκλογικό γύρο, αλλά  δεν πέρασαν στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

4) Από τους δικηγόρους  οι οποίοι κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση  μεταξύ των επιλογών τους δεν ήταν οι  κ.κ. Αδαμόπουλος και Αλεξανδρής

Πάντως, η μάχη είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι και στις περασμένες εκλογές το 2011, το αποτέλεσμα του α'γύρου ανατράπηκε στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Το 2011, στον  α' γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, πρώτος είχε έρθει με ποσοστό 26,07% ο Δημήτρης Βερβεσός από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος ο Γιάννης Αδαμόπουλος με ποσοστό 19,92%.

Όμως, στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2011 πρόεδρος του ΔΣΑ αναδείχθηκε ο Γιάννης Αδαμόπουλος με ποσοστό 50,89%, ενώ ο Δημήτρης Βερβεσός ήρθε δεύτερος με ποσοστό 49,11%

Οι εκλογές στους άλλους  δικηγορικού Συλλόγους

Δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα υπάρξει  και στους εξής  Δικηγορικούς Συλλόγους: Θεσσαλονίκης, μεταξύ των Νικόλαου Βαλεργάκη και  Γιάννας Παναγοπούλου, Πειραιά, μεταξύ των  Γεωργίου Σταματογιάννη και  Ιωάννη Καρδαρά, Αιγίου, μεταξύ των Γεωργίου Μπέσκου και Γεωργίου Ρούσσου, Άρτας, μεταξύ των Δημήτρη Τσίρκα και Βασιλείου Μπαλάσκα,
Βέρροιας, μεταξύ των Δημητρίου Ζυγουλιανού και Φίλιππου Γιαννούλη, Λαμίας, μεταξύ των Γεωργίου Δούμα και Αθανασίου Μακρυγιάννη, Μεσολογγίου, μεταξύ των Μάριου Παπαθεοδώρου και Σπυρίδωνα Τάμπα, Ναυπλίου, μεταξύ των Νικόλαου Καρούζου και Δημήτριου Ορφανού, Πατρών, μεταξύ των Νικόλαου Παπάκου και Κωνσταντίνου Καραγεώργου και  Χανίων, μεταξύ των Ιωάννη Δασκαλάκη και Ευτύχη Μαυρογένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...