Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Καλούση κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ευάγγελου Καλούση, ο οποίος έχει αποπεμφθεί από το δικαστικό σώμα, αλλά εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό να διατηρεί δικηγορική εταιρεία, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

Στην αίτηση που κατέθεσε ο ΔΣΑ ζητά την έκδοση απόφασης με την οποία αφενός θα σφραγιστεί το γραφείο που χρησιμοποιεί ο κ. Καλούσης «για την παροχή δήθεν νομικών υπηρεσιών αντιποιούμενος το δικηγορικό λειτούργημα» και αφετέρου να διαταχθεί η παύση λειτουργίας της ιστοσελίδας που διατηρεί ο ίδιος «για την προβολή του μορφώματος που – παρά το νόμο – έχει συστήσει».

Ο ΔΣΑ ζητά, επίσης, να επιβληθεί στον Ευάγγελο Καλούση χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε ημέρα διατήρησης της ανάρτησης της «παραπλανητικής ιστοσελίδας».

Στόχος των ασφαλιστικών μέτρων είναι, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον ΔΣΑ είναι «η προστασία του δημόσιου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των πολιτών σχετικά με την αποτελεσματική πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη, τα οποία τίθενται υπό διακινδύνευση εξαιτίας των παράνομων ενεργειών του πρώην δικαστικού λειτουργού. Η παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας είναι αναγκαία προκειμένου να απαγορευτεί στο μέλλον στον αποπεμφθέντα πρώην δικαστικό λειτουργό να μετέρχεται δικηγορικής ύλης, κατά τρόπο προκλητικό, ο οποίος παραβιάζει το νόμο».

Στην αίτηση που κατέθεσε ο ΔΣΑ αναφέρεται ότι ο κ.Καλούσης φέρεται να έχει συστήσει «μία δήθεν δικηγορική εταιρεία, η οποία όμως, όπως ο ίδιος ομολογεί, είναι εταιρεία του Εμπορικού Νόμου (άρθρα 47-50), παραβιάζοντας τις κείμενες διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων αναφορικά με τις προϋποθέσεις άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...