Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Μήνυση Μιχαηλίδη κατά Ζήγρα

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση κατέθεσε μέσω της συνηγόρου του, Ελίζας Βόζεμπεργκ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, εις βάρος του Νίκου Ζήγρα. Ο λόγος για τη μήνυση είναι τα όσα ισχυρίστηκε ο τελευταίος κατά την συμπληρωματική απολογία που έδωσε πριν λίγες ημέρες.

Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτηρίζει τη συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα ως «κατάπτυστη», και ως ένα κείμενο «που αναβλύζει εμπάθεια και κακότητα», που αποτελεί προσπάθεια του μηνυόμενου να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε πληθώρα άλλων προσώπων.

Κατά τον πρώην υπουργό, ο κ. Ζήγρας κινείται από ιδιοτέλεια και δόλο, ενώ ,σύμφωνα με την κ. Βόζεμπεργκ, ο κ. Μιχαηλίδης θα καταθέσει και αγωγή εναντίον του Ζήγρα από τον οποίο θα διεκδικήσει ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης, το οποίο και θα διαθέσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στην μήνυση που κατέθεσε, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι γνώριζε τον κ. Ζήγρα, ως συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου, αλλά ο ίδιος είχε απολύτως τυπικές σχέσεις μαζί του. Επισημαίνει, επίσης, ότι «ουδέποτε συμμετείχα σε οποιασδήποτε μορφής εταιρία, εξωχώρια ή άλλη, με τον μηνυόμενο ή κάποιο άλλο πρόσωπο συγγενικό ή φιλικό του» και ότι επίσης δεν συνεργάστηκε ποτέ με τα εμπλεκόμενα ή άλλα πρόσωπα που να σχετίζονται με αυτά σε επιχειρηματική ή άλλη δραστηριότητα.

Σε δηλώσεις της, μετά την κατάθεση της μήνυσης, η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε ότι ο εντολέας της ασφαλώς και γνώριζε τον Άκη Τσοχατζόπουλο όπως κι «όλους τους Ελλαδίτες υπουργούς» στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για κοινές στρατηγικές, ενώ υπογράμμισε ότι ο κ. Μιχαηλίδης «είναι 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου».

Δήλωσε επίσης, ότι «ο συκοφάντης είναι υποχρεωμένος να απαντήσει και να προσκομίσει αποδείξεις για όσα ψεύδη ισχυρίστηκε». Σε ερώτηση για τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία Fouand Al Sayad, η συνήγορος του Κύπριου πρώην υπουργού τόνισε ότι ο συγκεκριμένος, δεν έχει κυπριακή υπηκοότητα, αλλά δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια στην μεγαλόνησο και έχει επαφές με την πλειονότητα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Τέλος, η κ. Βόζεμπεργκ προανήγγειλε νομικές ενέργειες και από τον γιο του πρώην υπουργού, Μιχάλη Μιχαηλίδη σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, καθώς ο κατηγορούμενος τον ενέπλεξε σε διακίνηση χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...