Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Π. Γετίμης: «Αθώοι οι καθηγητές του Παντείου, σκευωρία οι καταδίκες»

«Βαθύτατα συγκλονισμένος και απογοητευμένος από την έκβαση της δίκης του Παντείου», δηλώνει ο πρώην αντιπρύτανης του ιδρύματος Παναγιώτης Γετίμης, ο οποίος σε μακροσκελή δήλωσή του του κάνει έκκληση προς στον Τύπο και τους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ ειδικά να διερευνήσουν τα στοιχεία και να αναδείξουν την κατασκευασμένη σκευωρία. «Είμαι αθώος!» διαδηλώνει ο κ. Γετίμης χαρακτηρίζοντας άδικη την καταδίκη τόσο τη δική του, όσο και των συναδέλφων του Δημήτρη Κώνστα και Ντίνου Παπαθανασόπουλου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και τον επικείμενο δεύτερο εγκλεισμό του στις φυλακές.

Ο κ. Γετίμης προσερχόμενος το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας σημειώνει ότι παρά την εξαντλητική ακροαματική διαδικασία, διάρκειας 17 μηνών, κατά την οποία «δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα επιλήψιμο για εμάς τους καθηγητές» και την επακόλουθη εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των τέως Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων, το 5μελές Εφετείο Αθηνών, προχώρησε σε καταδίκες εντελώς «αναιτιολόγητες και άδικες».

Ο πρώην αντιπρύτανης υποστηρίζει ότι «αποδείχθηκε ξεκάθαρα στην ακροαματική διαδικασία, με στοιχεία που καταθέσαμε, ο τρόπος με τον οποίο το κύκλωμα των υπαλλήλων μας εξαπατούσε, εκδίδοντας πλαστά στοιχεία για δήθεν αποφάσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου». Και σημειώνει: «Ολα αυτά τα οποία αναφέρονται στον τύπο περί ειδών πολυτελείας (φερράρι, γιαγκούτσι, χαλιά, μάρμαρα, μοκέτες) δικαιολογημένα εξοργίζουν την κοινή γνώμη και εξοργίζουν ακόμη περισσότερο εμάς τους καθηγητές. Ωστόσο αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι δεν μας αφορούν καθόλου: ούτε αποφάσεις πήραμε για αυτά, ούτε βρέθηκε απολύτως τίποτα στην κατοχή μας, ενώ αντίθετα βρέθηκαν σε ιδιοκτησίες άλλων κατηγορουμένων διοικητικών υπαλήλων».

Προς επίρρωσιν των επιχειρημάτων του ο κ. Γετίμης επικαλείται την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έχει κρίνει ομόφωνα για την ίδια υπόθεση, ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν μπορεί να καταλογισθεί δόλος, ούτε καν βαρειά αμέλεια «σε εμένα και όλους τους καθηγητές», ενώ θυμίζει ότι η χώρα έχει ήδη υποστεί δύο καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το χειρισμό την υπόθεσης.

Ο κ. Γετιμής, παρότι βρισκόταν στη Γερμανία, όπου διαμένει μόνιμα και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο, όταν εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου, όπως λέει, να παρουσιαστεί αυτοβούλως ενώπιον της δικαιοσύνης για να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του «εξαντλώντας τα ένδικα μέσα μέχρι την τελική αθώωσή μου». Οπως σημειώνει, «η κρίση της δικαιοσύνης δεν έχει ακόμη εξαντληθεί και μπορεί να επανορθώσει την αδικία», προσβλέποντας στην τελεσίδικη κρίση του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...