Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Α. Ρουπακιώτης: «Οι μισθοί των δικαστικών έχουν ήδη μειωθεί 38%»

«Παρά τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό των φυλακών Κορυδαλλού, γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την ασφαλή φρούρηση. Υπάρχει φύλαξη, αλλά όπου υπάρχουν οργανωμένα σχήματα υπάρχουν και εξαιρέσεις» είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφερόμενος στη χθεσινή απόδραση από τις φυλακές.

Σε ερώτηση για τα ειδικά μισθολόγια των δικαστικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι μισθοί των δικαστών ήδη έχουν μειωθεί κατά 38% και τόνισε ότι «οι δικαστικοί πρέπει να αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο σύμφωνα με το Σύνταγμα και αυτό το μισθολόγιο θα το υπερασπιστούμε». Παράλληλα, είπε πως το υπουργείο προσπαθεί να βρει τα ισοδύναμα και έφερε ως παράδειγμα ότι «υπάρχουν περί τα 300 Ειρηνοδικεία, κάποια πρέπει να καταργηθούν».

«Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης το 2010 ήταν 930 εκατ. ευρώ, το 2010 ήταν 730 εκατ. ευρώ και 550 εκατ. το 2012, όσο ένα μπαταρισμένο υποβρύχιο», είπε ο κ. Ρουπακιώτης, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνουν νέες περικοπές στο υπουργείο.

Αναφερόμενος στο κλίμα στη συνάντηση που είχε με την τρόικα, ο κ. Ρουπακιώτης είπε πως «απέναντι στους δανειστές είμαστε οφειλέτες και όχι υπήκοοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...