Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Φ. Κουβέλης: Ζήτησε διαφάνεια

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, με τον Υφυπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς, είχαμε μία γόνιμη συνεργασία. Το συγκεκριμένο υπουργείο είναι υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργείο Διαφάνειας και υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά συνέπεια στο τρίπτυχο αυτό, το Υπουργείο μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, καλείται να προωθήσει και τα τρία αυτά ζητήματα και προφανώς και τη διαφάνεια.

Υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με τα καταστήματα φύλαξης, δηλαδή τις φυλακές, προβλήματα υπαρκτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ζητήματα που έχουν σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης.

Και βεβαίως η ανάγκη διαμόρφωσης και εφαρμογής θεσμών διαφάνειας, προκειμένου η διαφάνεια να αποτελεί συστατικό της ασκούμενης πολιτικής για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.Και προφανώς σταθερή και αταλάντευτη αναφορά, πρέπει να είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ατομικές ελευθερίες, αλλά και τα συλλογικά δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...