Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Ο Λ. Α. Σιλιάνος εξελέγη δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τον Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο εξέλεξε η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στν θέση του δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.
Με απόλυτη πλειοψηφία (115 ψήφους) η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέλεξε σήμερα το βράδυ τον Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο στην θέση του δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Ο Λ. Α. Σισιλιάνος που εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία (115 ψήφους) θα αντικαταστήσει για τα επόμενα εννέα χρόνια τον Χρ. Ροζάκη, η θητεία του οποίου έληξε.
Ο κ. Σισιλιάνος γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1960 στην Αθήνα. Είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Οργανισμού των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της Ομάδας εργασίας του Συμβουλίου για τα δικαιώματα του ανθρώπου στα Ηνωμένα Έθνη, μέλος από το 1997 και πρώην πρόεδρος (2003-2004) της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη βελτίωση των διαδικασιών για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και αντιπρόεδρος της ελληνικής επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...