Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Άκης εξαπάτησε τον Σαχπατζίδη»

Βολές σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου επέρριψε ο συνήγορος του κατηγορούμενου επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, Γιώργου Σαχπατζίδη κατά την αγόρευσή του, τονίζοντας πως ο πρώην υπουργός Αμυνας χρησιμοποίησε τον κατηγορούμενο χωρίς ωστόσο ποτέ να πει την αλήθεια.

«Τον Άκη Τσοχατζόπουλο τον συνέφερε εκείνη την περίοδο να έχει από κοντά του τον Γιώργο Σαχπατζίδη. Τον χρησιμοποίησε, τον έστυψε, του πήρε χρήματα και τον πέταξε χωρίς ποτέ να πει την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση του Γιώργου Σαχπατζίδη προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος βοήθησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο «θεωρώντας ότι είναι ένα σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε να προσφέρει στη χώρα».
Όπως υποστήριξε η υπεράσπιση του Γιώργου Σαχπατζίδη, οι εταιρείες που ίδρυσε ο κατηγορούμενος στην Ιταλία ήταν νόμιμες, ενώ ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ κάτοχος ή εκπρόσωπος.

«Πρόκειται για έναν σοβαρό επιχειρηματία και έναν έντιμο άνθρωπο που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τη προέλευση του μαύρου χρήματος. Ο Γ. Σαχπατζίδης δεν θα μπορούσε να είχε συμφωνήσει από το 1997 που ήρθε σε επαφή με τον πρώην υπουργό να νομιμοποιήσει μαύρο χρήμα το 2000. Αν γνώρισε θα συμμετείχε; Θα έπαιρνε επιταγές από μια off-shore εταιρΕία να τις βάλει στο όνομά του; Συγκάλυπτε ή αποκάλυπτε;» τόνισαν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, προσθέτοντας:

«Ο παντοδύναμος τότε Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε στον επιχειρηματία, με τον οποίο ταξίδεψαν μαζί στην Πετρούπολη και του γνώρισε τον πρώην πρωθυπουργό Πριμακόφ. Τον εξαπάτησε, του εμφανίστηκε ως παντοδύναμος υπουργός του είπε έχω τις γνωριμίες να σε βοηθήσω και να ανοιχτείς επιχειρηματικά. Του είπε ότι έχει ένα ακίνητο και ότι ανήκε σε ένα fund». newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...