Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Υπ. Δικαιοσύνης: Άκαιρη η σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Άκαιρη θεωρεί –σύμφωνα με πληροφορίες- ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής «καθόσον μπορεί, όχι αδίκως, να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».


Και αυτό διότι όπως είναι γνωστό ήδη η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί όλων των υποθέσεων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων) στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπό την εποπτεία της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη σε βάθος διαλεύκανση τους και την παραπομπή των υπαιτίων σε δίκη.

Συνεπώς όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης «οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις ανωτέρω υποθέσεις, στην παρούσα χρονική στιγμή κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες, ουδέν ουσιαστικό θα προσφέρει».
Επαρκές το νομικό οπλοστάσιο

Ακόμη το υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί επαρκές το νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων δραστών για τα συγκεκριμένα αδικήματα και κρίνει ότι οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί θα εξετασθεί με τη δέουσα προσοχή.

Εξάλλου σύντομα –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...