Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως πλαστογραφήθηκαν τα πρακτικά για τον κώδικα των δικηγόρων

Καταγγελία για παραποίηση των πρακτικών της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστηρίζει πως δεν ψηφίσθηκε κανένα άρθρο του κώδικα περί δικηγόρων που προωθεί η κυβέρνηση στην αρμόδια επιτροπή.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έφερε «την μονταζιέρα στη Βουλή», καθώς όπως καταγγέλλει ότι η διαδικασία ψηφοφορίας «είναι πλασματική» και ότι τα «πρακτικά που εκδόθηκαν είναι πλαστά».

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο τρεις βουλευτές, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και η εισηγήτρια ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Οπως σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου, ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει πως για να υπάρχει έγκυρη ψηφοφορία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο πέμπτων του συνολικού αριθμού των μελών της επιτροπής, δηλαδή στη συγκεκριμένη Επιτροπή που έχει 31 βουλευτές θα έπρεπε ψηφίσουν θετικά οι 13.

«Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμειναν σιωπηλοί σε όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας και δεν τόλμησαν να πουν ''ναι'' αναλαμβάνοντας και την ευθύνη ούτε σε ένα άρθρο από τα 166 του Νομοσχεδίου. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βιρβιδάκης, επέμενε να εκφωνεί ψευδώς ότι ''το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία''», αναφέρει.

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «επεσήμανα στον Πρόεδρο της Επιτροπής ότι κανένα άρθρο του νομοσχεδίου δεν έχει ψηφισθεί από την Επιτροπή και επομένως δεν μπορούν αυτά να εισαχθούν στην ολομέλεια. Ούτε άλλωστε μπορεί να ψηφισθεί στο σύνολο νομοσχέδιο του οποίου δεν έχει ψηφισθεί ούτε ένα άρθρο. Τον ενημέρωσα επίσης ότι τυχόν σύνταξη έκθεσης που να βεβαιώνει ότι τα άρθρα ψηφίσθηκαν συνιστά ψευδή βεβαίωση».

Τέλος, προσθέτει πως «διαγράφηκαν οι δεκάδες παρεμβάσεις μου με τις οποίες αμφισβητούσα τη νομιμότητα της διαδικασίας, το εκφωνούμενο αποτέλεσμα και καλούσα τον κ. Κεφαλογιάννη και την κ. Τζάκρη να ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά και να αναλάβουν και την ευθύνη της ψήφου τους για κάθε άρθρο, ενώ εκείνοι συνέχιζαν να σιωπούν και να μην ψηφίζουν ούτε θετικά, ούτε αρνητικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...