Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πανούσης: Χτυπήστε την πολιτική διαφθορά - Ρουπακιώτης: Θα αλλάξει ο Νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών

Αν δεν παταχθεί η πολιτική διαφθορά σε αυτή τη χώρα, ότι οικονομικά μέτρα κι αν ληφθούν, δεν θα πρόκειται να φέρουν την κοινωνική συναίνεση που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να λειτουργήσει ένας λαός», τόνισε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιάννης Πανούσης κατά τη σημερινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας σε αυστηρό καθεστώς επιτήρησης από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO). 

Ο Γιάννης Πανούσης επισήμανε ότι «είναι πραγματική εθνική ήττα, να σου λένε ότι δεν μπόρεσες να εκδικάσεις κανένα έγκλημα διαφθοράς και έχεις πλήρη ατιμωρησία, σε τέτοιο βαθμό που να κατατάσσεσαι ως χώρα στην 80η θέση στον κόσμο στο δείκτη αντίληψης διαφάνειας - δηλαδή είσαι τριτοκοσμική χώρα».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι «η διαφθορά είναι ένα πολυπλόκαμο τέρας», ενημέρωσε για τις άμεσες ενέργειες που έχουν γίνει με στόχο τη συμμόρφωση της χώρας στις υποχρεώσεις της προς το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον ΟΟΣΑ προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς.

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών «διότι πρέπει να υπάρχει ισότητα στον έλεγχο, στην ευθύνη και στην ποινική αξιολόγηση των Υπουργών και όσων έχουν ασκήσει εξουσία, όπως υπάρχει και προς όλους τους άλλους Πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...