Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλευρό των δικαστικών ο ΔΣΑ

Την αντίθεση του στη μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος. Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει ότι «στο στόχαστρο τίθενται πλέον και οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, κατά τρόπο που αποδεικνύει όχι συγκεκριμένη στόχευση στις υιοθετούμενες πολιτικές, αλλά εξωτερίκευση μίας πρωτοφανούς απαξίωσης του ίδιου του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Επιβάλλεται να τονιστεί, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, ότι «η ειδική και προσεκτική μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών – για προφανείς λόγους και με τρόπο αντάξιο του λειτουργήματος που επιτελούν – ουδόλως τίθεται υπό αμφισβήτηση, αλλά αντίθετα προκύπτει ως αναγκαιότητα, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή κατά την οποία αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται ρητά διά του άρθρου 88 του Συντάγματος».

Κατά συνέπεια, προσθέτει ο Γ. Αδαμόπουλος, «η αναγνώριση του μισθολογικού τους καθεστώτος ως ειδικού και προστατευόμενου από το ελληνικό Σύνταγμα, οδηγεί αναπόφευκτα και στο χαρακτηρισμό του ως μη δεκτικού οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης και συνδιαλλαγής με κάθε παράγοντα, θεσμικό ή εξωθεσμικό».


Ακόμα, ο πρόεδρος του πρώτου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας υπογραμμίζει: «Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται η Δικαιοσύνη με κριτήρια αμιγώς οικονομικά, που αποσκοπούν στην αποκόμιση βραχυπρόθεσμων και μόνο οφελών, εκθέτοντας, ωστόσο, τον ίδιο το θεσμό σε ενδεχόμενους κινδύνους μεροληψίας και επηρεασμού, παραβλέποντας τη λειτουργία της ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των Δικαστικών λειτουργών ως εχέγγυου σύμφωνης με τους νόμους εκτέλεσης των καθηκόντων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...