Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την επέμβαση των ΜΑΤ

Μετά από την ένταση και τις φωτιές που προκλήθηκαν από την εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με ηρεμία και χωρίς επεισόδια. Ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο νέων εντάσεων.

Χθες χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση, η οποία ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερις πτέρυγες (Α', Β' Γ' και Ε'). Στη συνέχεια οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε ρούχα και σεντόνια και χρειάστηκε ακόμα και η επέμβαση της πυροσβεστική για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που έφτασε μέχρι το προαύλιο της φυλακής.

Τελικά η ηρεμία στις φυλακές επανήλθε και οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν στις 02:00, ωστόσο έξω από τις φυλακές παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη και ένα όχημα της πυροσβεστικής.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κάλεσε έκτακτη σύσκεψη και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια δόθηκε εντολή τα μπει τέλος στην εξέγερση. Ετσι στη 01.00 τα ξημερώματα τα ΜΑΤ επενέβησαν και οι φυλακισμένοι επέστρεψαν στα κελιά τους..

Αρχικά ειπώθηκε πως στον Κορυδαλλό ξεσηκώθηκαν οι μουσουλμάνοι. Σε ανακοίνωσή τους, όμως, οι κρατούμενοι δηλώνουν πως όλα έγιναν εξαιτίας των άθλιων συνθηκών κράτησης.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...