Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σε δίκη 10 κορυφαία στελέχη για τα δομημένα σε ΤΣΠΕΑΘ και ΤΕΑΥΦΕ

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται είναι και οι δύο πρώην πρόεδροι των εν λόγω ταμείων Δημ. Καπράνος (ΤΣΠΕΑΘ) και Παν. Δεμέστιχας (ΤΕΑΥΦΕ).


Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών συνολικά δέκα κατηγορούμενων στην υπόθεση αγοραπωλησιών δομημένων ομολόγων του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) καθώς και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) πριν περίπου εφτά χρόνια.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται είναι και οι δύο πρώην πρόεδροι των εν λόγω ταμείων Δημ. Καπράνος (ΤΣΠΕΑΘ) και Παν. Δεμέστιχας (ΤΕΑΥΦΕ).

Η δικογραφία για την υπόθεση, μετά από πολύχρονη έρευνα, αφορά για το ΤΣΠΕΑΘ την αγορά δομημένου ομολόγου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στην συνέχεια πωλήθηκε, για δε το ΤΕΑΥΦΕ αντίστοιχη επένδυση ύψους συνολικά 185 εκ. ευρώ σε δύο δομημένα ομόλογα. Το πρώτο αξίας 55 εκατ. ευρώ το αγόρασε από την ACROPOLIS Χρηματιστηριακή και το άλλο αξίας 130 εκατ. ευρώ από την ALPHA BANK, που το είχε αγοράσει από την TROILOS.

Οι κατηγορούμενοι, όπως ορίζεται στο βούλευμα, παραπέμπονται για βαριές κακουργηματικές πράξεις, που, ανά περίσταση, αφορούν τα αδικήματα της απάτης από κοινού σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, απιστίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκίας.

Συγκατηγορούμενοι των δύο πρώην προέδρων στην υπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, ο εκ των ιδιοκτητών της κυπριακής TROILOS Δημ. Παστελάκος, ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου «Μεταξά» και στενός φίλος του Δ. Καπράνου, Νικ. Δεσποτόπουλος, ο ιδιοκτήτης της εμπλεκόμενης χρηματιστηριακής εταιρίας North Asset Management Γ. Παπαμαρκάκης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...