Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Νομοσχέδιο μετατρέπει το ελληνικό δημόσιο σε ενεχυροδανειστήριο

Όσοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν με μετρητά τις οφειλές τους θα έχουν τη δυνατότητα να παραχωρούν άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα ίσης ή μεγαλύτερης αξίας


Την βασική λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων ετοιμάζεται να υιοθετήσει το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με διατάξεις που περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, σε υπο επεξεργασία νομοσχέδιο που θα προωθηθεί το επόμενο διάστημα στο κοινοβούλιο θα προβλέπει την σύσταση ενέχυρου για περιορισμένο αριθμό οφειλετών.

Αυτό σημαίνει ότι ένας οφειλέτης που δεν μπορεί να πληρώσει με μετρητά το ποσό οφειλής θα έχει την δυνατότητα να παραχωρεί άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.

Να σημειωθεί ότι η απάντηση του κ. Αθανασίου αφορά ερώτημα του κ. Βύρωνα Πολύδωρα αναφορικά με την δικαστική περιπέτεια του κ. Λάκη Γαβαλά αλλά και την πρόταση του επιχειρηματία να μεταβιβάσει στο Ελληνικό Δημόσιο κτίριο που ανήκει στην εταιρία του προκειμένου καλυφθούν τα χρέη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...