Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δικηγόροι Δημοσίου: Άκη άλλαξε στάση, έβαλες βάρη στον λαό

Με την παραίνεση προς τον Άκη Τσοχατζόπουλος να αλλάξει στάση, έστω και την τελευταία στιγμή, ολοκλήρωσαν την αγόρευσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, οι οποίοι εκπροσωπούν το Δημόσιο στη δίκη για τη ροή μαύρου χρήματος στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.


«Δεν αρκεί μια πολιτική συγγνώμη, δώστε τα στοιχεία που λέτε ότι έχετε, αποκαλύψτε και άλλους σύμμαχους σας στη διαφθορά, πολιτικούς ή μη. Δώστε μία χαραμάδα στον ελληνικό λαό ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα», ανέφεραν χαρακτηριστικά, απευθυνόμενοι προς τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Η ιστορία είναι στη γωνία και καταγράφει κύριε υπουργέ [...] Καταλάβετε επιτέλους ότι έχετε συμβάλει στην περιπέτεια που περνά τώρα η χώρα, βάζοντας ασήκωτα βάρη στον ελληνικό λαό, τα οποία αξιοποιούν τώρα οι δανειστές μας», συμπλήρωσαν.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι πολλά εκατομμύρια από τις μίζες των εξοπλιστικών δεν έχουν εντοπιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρίσκονται διάσπαρτα σε παρά πολλές γωνίες της γης».

Τις αγορεύσεις διέκοψε πολλές φορές ο πρώην υπουργός, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι του ελληνικού Δημόσιου ζήτησαν την καταδίκη και του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου, λέγοντας ότι «γνωρίζει πολλά για τις μίζες όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά δεν λέει τίποτα προσφέροντας έτσι ακόμα τις υπηρεσίες του στον πρώην υπουργό».

Για τη σύζυγό του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, οι συνήγοροι του Δημόσιου τόνισαν πως το πρότυπο γυναίκας που περιέγραψε δεν υπάρχει, ούτε η μέση ελληνίδα ξοδεύει τεραστία ποσά για να ανακαινίσει ένα ακίνητο που υποτίθεται ότι δεν της ανήκει.

Τέλος χαρακτήρισαν γενναία τη στάση της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής, λέγοντας ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της που ικετεύει το δικαστήριο να αφήσει τη γυναίκα του και δεν λεει ούτε κουβέντα για το παιδί του.

Να μη γίνει το δικαστήριο λαοδικείο ζήτησε η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφερόμενη στην αγόρευση του εισαγγελέα. «Η επιβολή ισόβιων δεν προβλέπεται από το νόμο» τόνισαν οι δικηγόροι του πρώην υπουργού οι οποίοι πρόσθεσαν πως ο «παραλληλισμός του Άκη Τσοχατζόπουλου με τους δολοφόνους του Λαμπράκη είναι τουλάχιστον προσβλητικός».

Τη σκυτάλη της περιγραφής της ροής του μαύρου χρήματος πήραν μετά τους εισαγγελείς, οι δικηγόροι του ελληνικού δημοσίου ζητώντας και αυτοί την καταδίκη του πρώην υπουργού και του κύκλου των συνεργατών του.

Παράλληλα, προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου κατηγορούμενος και αυτός για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...