Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δικαστικές αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών - Επιστρέφουν στη θέση τους δυο καθηγητές

Φωτιά στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας βάζουν δύο δικαστικές αποφάσεις που βγήκαν την Τετάρτη. Αφενός το ΣτΕ χαρακτηρίζει ως μη νόμιμο το ΠΔ για την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών και αφετέρου η Ολομέλεια του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών


Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με τη δικηγόρο Κωνσταντίνα Φουντέα, έκανε δεκτή την αίτηση δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ζητούσαν να ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί.

Οπως αναφέρει το AΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την δικηγόρο των δύο εκπαιδευτικών Κωνσταντίνα Φουντέα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση των δύο εκπαιδευτικών. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι οι αιτήσεις αναστολών είναι ατομικές και όχι ομαδικές και το δικαστήριο κρίνει κατά περίπτωση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας έχει κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη με αποφάσεις διαφόρων Πολιτικών Πρωτοδικείων της χώρας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων).

Ενδεικτικά την κρίση αυτή έχουν εκφράσει, μεταξύ των άλλων, τα Πρωτοδικεία Χίου (απόφαση 37/2013), Ξάνθης (απόφαση 90/2013), Μεσολογγίου (απόφαση 63/2013), κ.λπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...