Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μ. Παπαϊωάννου: «Ψευδές» δημοσίευμα περί «απονομής χάριτος» επί υπουργίας του - Απαντά με αγωγή

Αγωγή προτίθεται να καταθέσει σε βάρος της εφημερίδας REAL NEWS ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, καθώς σε δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως στις 9 Απριλίου του 2012, στο ΦΕΚ 397 δημοσιεύονται αποφάσεις για απονομή χάριτος του υπ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για να απαλειφθούν ποινές έτσι ώστε να μπορούν να διοριστούν στο Δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαιωάννου αναφέρει:

«Στο ψευδές και άθλιο δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews περί δήθεν συμμετοχής μου σε διορισμούς ημετέρων χρησιμοποιώντας αποφάσεις του ανεξάρτητου συμβουλίου χαρίτων και την προνομία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα απαντήσω αύριο με κατάθεση σχετικής αγωγή στα αρμόδια δικαστήρια.»

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«στις 9 Απριλίου του 2012, στο ΦΕΚ 397 δημοσιεύονται οι αποφάσεις για απονομή χάριτος του υπ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, οι οποίες είναι 10 και μεταξύ άλλων, αφορούν:

* Τη Χ.Ζ. του Π., της οποίας σβήνεται η ποινή απάτης, προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται στην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ιωαννίνων.

* Την Η. Κ. του Σπ. από το μητρώο, της οποίας απαλείφεται καταδίκη στη Γερμανία για απάτη, προκειμένου να μην αποτελεί αυτή κώλυμα για το διορισμό της εκπαιδευτικού στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

* Τον Ι. Π. του Ν., στον οποίο απονέμεται χάρη για λιποταξία σε καιρό γενικής επιστράτευσης, προκειμένου να ανακτήσει τα πολιτικά του δικαιώματα και να μην αποτελεί κώλυμα για το διορισμό στο Δημόσιο ή τους ΟΤΑ.

* Τον Ι.Ζ. του Κ. από το μητρώο του οποίου σβήνεται η καταδίκη για κλοπή, με στόχο πάντα το διορισμό στο δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...