Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δήμευση περιουσίας στους καταδικασθέντες της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου

Πέντε κρατούμενοι για την υπόθεση παραμένουν στη φυλακή, ενώ οι καταδικασθέντες θα πρέπει να καταβάλουν και χρηματική ικανοποίηση προς το Δημόσιο.

           
Στη φυλακή θα παραμείνουν οι πέντε ήδη προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση (Άκης Τσοχατζόπουλος, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος και Αρετή Τσοχατζοπούλου), σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αναστολή δόθηκε στον Αστέριο Οικονομίδη και στον εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα. Για τον πρώτο απαιτούνται, επίσης, η καταβολή 50.000 ευρώ και η επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Για όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες, που ήταν ήδη προσωρινά ελεύθεροι, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Σε όλους τους καταδικασθέντες επιβλήθηκε πενταετής στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέσπασε για την απόφαση να μη δοθεί αναστολή εκτέλεσης στην έκτιση ποινής για τη σύζυγο και την κόρη του.

Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων, το δικαστήριο διέταξε να δημευθούν τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία όπως ορίστηκαν από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης.

Στα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου που δεσμεύθηκαν ανήκει και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ ο πρώην υπουργός υποχρεούται να καταβάλει 1 εκατ. ευρώ.
Ο Γ. Σμπώκος υποχρεούται να καταβάλει 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 έκαστος, πλην των Π. Σταμάτη, Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά, για τους οποίους το ποσό ορίζεται στα 50.000 ευρώ.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...