Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Καταδίκη της Ελλάδας για υπόθεση Γεωργιανού που φυλακίσθηκε, αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο χωρίς αποζημίωση

Ο Ρουσλάν Μοσινιάν δικαιώθηκε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο προσέφυγε ζητώντας αποζημίωση για παράνομη φυλάκιση.

Εκδικάζοντας την προσφυγή του Ρουσλάν Μοσινιάν, Γεωργιανού υπηκόου που είχε καταδικασθεί σε 6,5 χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού αθωώθηκε από το Εφετείο χωρίς να αποζημιωθεί, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ένοχη την Ελλάδα για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και την υποχρέωσε να καταβάλει στον προσφεύγοντα 10.000 ευρώ για ηθική και υλική βλάβη.

Ο Ρ. Μοσινιάν, που γεννήθηκε το 1986 και ζει στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2006, με την υποψία της διακίνησης ναρκωτικών και καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών και πέντε μηνών. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2008 το Εφετείο, στο οποίο είχε καταφύγει, τον αθώωσε και ο Ρ. Μοσινιάν προσέφυγε στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση για την παράνομη φυλάκισή του. Το αίτημα περί αποζημίωσης απορρίφθηκε και προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο, με την σημερινή του απόφαση, τον δικαίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...