Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου τραγουδά Θεοδωράκη

Το κλίμα ήταν αρκετά ευχάριστο μέσα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ενώ οι νότες και το τραγούδι είχαν προκαλέσει ανάταση ψυχής


Στις νότες και τις μουσικές διαδρομές του Μίκη Θεοδωράκη, κατάφερε να οδηγήσει ο διευθυντής της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Καρούζος, τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, όσο και την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Ολοι μαζί, όχι μόνο τραγούδησαν Θεοδωράκη, αλλά χτυπούσαν και παλαμάκια στο ρυθμό της μουσικής.

Στην Παλαιά Βουλή πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση για την 27η επέτειο του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο κ. Αθανασίου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχ. Θεοχαρίδης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρόεδροι των άλλων ανωτάτων δικαστηρίων, δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι.

Η χορωδία τραγούδησε δέκα περίπου τραγούδια διαφόρων συνθετών όπως είναι Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικού, Μαρκόπουλου κ.ά. Ο μαέστρος όταν ξεκίνησε η χορωδία να τραγουδάει το «Δόξα τω θεώ» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική του Θεοδωράκη, παρότρυνε τους δικαστές να σιγοτραγουδήσουν μαζί με τη χορωδία. Πράγματι, από τους πρώτους που άρχισαν να σιγοτραγουδούν ήταν οι κ.κ. Αθανασίου και Θεοχαρίδης, όπως και η κυρία Κουτζαμάνη, οι οποίοι ήταν στην πρώτη γραμμή των καθισμάτων.

Το κλίμα ήταν αρκετά ευχάριστο μέσα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ενώ οι νότες και το τραγούδι είχαν προκαλέσει ανάταση ψυχής. Ο κ. Καρούζος έκλεισε την εκδήλωση με το τραγούδι «της Δικαιοσύνης ήλιε» (στίχοι Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη). Και πάλι ο μαέστρος, με τον δικό του τρόπο, παρότρυνε το ακροατήριο να ακολουθήσει την χορωδία. Πράγματι, το κατάφερε και πάλι, αφού οι δικαστές άρχισαν να ακολουθούν τη χορωδία τραγουδώντας θεοδωράκη. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, όπως και η κυρία Κουζταμάνη, όχι μόνο σιγοτραγουδούσαν, αλλά μαζί με άλλους δικαστές, άρχισαν να χτυπούν παλαμάκια στο ρυθμό της μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι δικηγόροι, όπως δικηγόρος είναι και ο κ. Καρούζος, ο οποίος παράλληλα είναι και καθηγητής μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...