Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Στο Δ.Σ. του Αρείου Πάγου η παραγραφή ή μη των αδικημάτων του Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμπεται η απόφαση για την παραγραφή ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Αυτό ζητά με έγγραφό του ο ειδικός ανακριτής-αρεοπαγίτης Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο οποίος, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επιλυθεί το θέμα της παραγραφής (εξάλειψη του αξιοποίνου). Ο ειδικός ανακριτής- αρεοπαγίτης έκρινε αναγκαίο πριν ξεκινήσει την ανάκριση να έχει επιλυθεί το νομικό ζήτημα της παραγραφής ή μη, ώστε να αποφευχθεί η διενέργεια άσκοπων ανακριτικών ενεργειών.

Όπως είναι γνωστό, το νομικό ζήτημα που ανακύπτει συνδέεται με τη Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία χάνει το δικαίωμά της να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην Υπουργού.
Κατόπιν αυτού, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος θα διατυπώσει την πρότασή του για το θέμα αυτό στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο, στη συνέχεια, με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφασίζει για το εάν έχει επέλθει ή όχι παραγραφή των αδικημάτων που βαρύνουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα συνέλθει μέσα στο επόμενο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...