Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα "βραχιολάκια"

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές -ανάμεσά τους και στην εξαίρεση από τη χορήγηση άδειας όσων κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία- ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων που βρίσκονται σε άδεια.

Νωρίτερα, βουλευτές από όλα τα κόμματα πρότειναν, μεταξύ άλλων, να διευρυνθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας σε ειδικές περιπτώσεις, φέρνοντας για παράδειγμα αδικήματα που έχουν διαπράξει ανήλικοι, αλλά και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όταν αφορούν πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως η παιδεραστία.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, εισηγήθηκε να εξαιρεθούν από την ευεργετική διάταξη που προβλέπει χορήγηση άδειας από τις φυλακές και παρακολούθηση των κατάδικων ή υπόδικων με ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" όσοι παραπέμπονται με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, περίπτωση την οποία ο κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...