Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) για τα "βραχιολάκια" επιτήρησης των κρατουμένων

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματός του, στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια».

 Ο βουλευτής τοποθετήθηκε  θετικά στο νομοσχέδιο, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής, αλλά άσκησε έντονη κριτική στην αποσπασματικότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας, τονίζοντας πως η αναγκαία αναθεώρηση του σωφρονιστικού μας συστήματος, πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία και σε όλες τις πτυχές της.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο όγκο τροπολογιών, επισημαίνοντας την κακή αρχική σύλληψη της πρωτοβουλίας, από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού  σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στην ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζονται αποσπασματικά και πρόχειρα.

Θετική εξέλιξη για τη ΔΗΜΑΡ αποτελεί η ενσωμάτωση όλων των νομοτεχνικών παρατηρήσεων, που κατατέθηκαν από τον ειδικό αγορητή της, κ. Γ. Πανούση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα λειτουργίας των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, ως «Ιδρύματα Δεύτερης Ευκαιρίας», στην ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στον κοινωνικό ιστό, στις παθογένειες του συστήματος -  με τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό – καθώς και στα μεγάλα πρόστιμα, που κλήθηκε να καταβάλλει η χώρας μας, μετά από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, στάθηκε θετικά στην τροπολογία για την ίδρυση μονάδας μέριμνας νέων, που αποδέχθηκε ο Υπουργός, ύστερα από σχετική πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των αγροτικών φυλακών, ζήτησε την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και εργαλείων που διαθέτουμε και απέρριψε τον κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...