Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πολιτική η δίκη Τσοχατζόπουλου, λέει ο συνήγορός του - «Εχετε ενδείξεις και όχι αποδείξεις»

Για πολιτική δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου μίλησε κατά την αγόρευσή του ο συνήγορός του, Γιάννης Παγορόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στους δικαστές, επεσήμανε ότι έχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις σε βάρος του πελάτη του.


«Τι δικάζουμε σε αυτή τη δίκη; Δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος; Φοβούμαι το δεύτερο: ενός συστήματος που σαπίζει σαράντα ολόκληρα χρόνια στα οικονομικά σκάνδαλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παγορόπουλος.

«Ο κόσμος θέλει αίμα στην αρένα. Η εκτελεστική εξουσία πήρε απόφαση για σπάσιμο της δικογραφίας. Και η Δικαιοσύνη καλείται τώρα να βγάλει το φίδι από την τρύπα» συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος ο συνήγορος του πρώην υπουργού και για μία ακόμη φορά επανέλαβε το αίτημα για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο.

Αλλά «θέλει τόλμη, κύριε πρόεδρε, να φωνάξεις τον Σημίτη», σημείωσε με νόημα και εξέφαρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Παγορόπουλο, η δικαστική περιπέτεια του πελάτη του άρχισε με την αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το 2010, ενω άφησε αιχμές για το ρόλο τόσο του Γιώργου  Παπανδρέου («ήταν εχθρός του, γιατί υπήρχε πάντα ανάμεσα σε αυτόν και τον πατέρα του, Ανδρέα») όσο και υπουργών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χάρης Καστανίδης (σ.σ. ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης).

«Σαν να ήταν όλοι έτοιμοι από καιρό» για το τέλειο έγκλημα, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του πρώην υπουργού.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...