Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Αθανασίου: «Η δικαιοσύνη δεν δέχεται εντολές»

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής οι εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανέφερε: «Μετά την ψήφιση του νέου κώδικα περί δικηγόρων η σημερινή είναι μια Ολομέλεια η οποία έχει ξεχωριστή σημασία. Έγινε ένας μεγάλος αγώνας 60 ετών για να αλλάξει ο θεσμικός ρόλος των δικηγόρων και φαντάζομαι αυτό είναι το κύριο θέμα της σημερινής συζήτησης και με πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με την Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές όλοι είναι ικανοποιημένοι, και είναι ένα νομοθέτημα που θα αντέξει στον χρόνο», ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Ως παλιός δικαστικός είχα πάντα πολύ καλή συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους και με την ολομέλεια και αυτό το συνεχίσαμε και από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υπουργός Δικαιοσύνης. Είχα τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περνά νομοθέτημα που να αφορά τη δικαιοσύνη και ειδικά τους δικηγόρους, που δεν θα τίθεται σε διαβούλευση μαζί τους».

Φυλακές στην Αιτωλοακαρνανία

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα της ίδρυσης φυλακών στην Αιτωλοακαρνανία, απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση και αρκέστηκε στο να αναφέρει: «Είναι ένα τεράστιο θέμα, κάνουμε έναν γενικότερο σχεδιασμό, θα κάνουμε φυλακές ασφαλείας, θα δούμε πως ακριβώς θα γίνει. Προσπαθούμε παράλληλα να έχουμε μια αποσυμφόρηση των φυλακών με διάφορα νομοθετήματα. Είναι ένα θέμα για το οποίο θα γίνει ένας γενικότερος σχεδιασμός».

«Αφήστε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της»
Κατά την ομιλία του αμέσως μετά ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τελευταίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή και τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης ίδιος υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του Υπουργείου και τόνισε ότι συνομιλεί με τους δικαστικούς λειτουργούς της δικαιοσύνης αλλά δεν παρεμβαίνει στο έργο τους: «Η δικαιοσύνη κλήθηκε να διαχειριστεί το θέμα να προστατέψει την Δημοκρατία από τις ακρότητες στα όρια του συντάγματος και των νόμων του κράτους νομικό οπλοστάσιο της χώρας ήταν εξαρχής επαρκές και εφαρμόζεται»

Συνέχισε λέγοντας ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους αμφισβητίες του αντι δημοκρατικού ιδεώδους όχι με τα όπλα τους αλλά με αποφασιστικότητα μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας «Η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με ταχύτητα, υπευθυνότητα και σθένος. Ένα έργο που ξεκινά με έρευνα και μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση, την νηφάλια την οριστική και αμετάκλητη. Αυτή ήταν και η εντολή του πρωθυπουργού. Μου είπε "ναι" στην ταχύτητα ενεργειών, αλλά όλοι να κινηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Είναι ευκαιρία να δικαιωθούν οι θεσμοί», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομιλεί με τους δικαστικούς λειτουργούς ζητά ταχύτητα, συνιστά ψυχραιμία, αλλά δεν δίνει εντολές. Ούτε οι δικαστές δέχονται εντολές».

Πηγή: cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...