Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ρίχνει» τους τόνους αντιπαράθεσης

H  μειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), μέσω της αρεοπαγίτου Βασιλικής Θάνου - Χριστοφίλου «έριξε» σήμερα, Τρίτη, τους τόνους στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Ένωσης με αφορμή την διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.).Η κ. Θάνου ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, απαντώντας σε σχετική πρόσφατη ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Ένωσης, δήλωσε ότι οι δικαστές της μειοψηφίας ενεργούν πάντοτε ως δικαστικοί λειτουργοί, μη αποδεχόμενοι τους χαρακτηρισμούς «φιλοκυβερνητικοί» και «αντικυβερνητικοί» που τους αποδίδεται από την πλειοψηφία.
Ακόμη, η κ. Θάνου επισημαίνει ότι πρέπει να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία, λόγω της γενικότερης κρίσιμης κατάστασης την οποία διέρχεται η χώρα μας.
Συγκεκριμένα, η δήλωση της κ. Θάνου έχει ως εξής:
«Σε απάντηση της από 29.10.2011 ανακοίνωσης του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, περιοριζόμαστε να δηλώσουμε τα εξής:
Τα μέλη της ομάδας μειοψηφίας της ΕΔΕ δεν επιτρέψαμε ποτέ και σε κανέναν να μας χαρακτηρίσει ούτε ως «φιλοκυβερνητικούς» ούτε ως «αντικυβερνητικούς». Εκφραζόμαστε και ενεργούμε πάντοτε ως δικαστικοί λειτουργοί και μας ενδιαφέρει πρωτίστως η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπρέπειας του λειτουργήματός μας, το οποίο το τελευταίο διάστημα πλήττεται, εκτός των άλλων και από ακραίες μορφές αντιδράσεων. Όσον αφορά την έλλειψη ομοφωνίας του ψηφίσματος της έκτακτης γενικής συνέλευσης, αποδεικνύεται και εκ του γεγονότος ότι στα πρακτικά, τα οποία, σημειωτέον «καθαρογράφτηκαν» με επιμέλεια του Προεδρείου, ουδόλως καταγράφονται (αντίθετα αποφεύγεται να γίνει οποιαδήποτε μνεία) τα πλέον κρίσιμα γεγονότα, που έλαβαν χώρα, δηλαδή εάν και ποιες προτάσεις τέθηκαν προς έγκριση, από τον πρόεδρο της Ένωσης, στο τελικό στάδιο της διαδικασίας και με ποιον τρόπο λήφθηκε η φερόμενη ως ομόφωνη απόφαση (δια ψηφοφορίας, δια βοής κ.λπ.).
Σε κάθε περίπτωση δεν συνιστά μείζον ζήτημα το εάν το ψήφισμα ήταν ή όχι ομόφωνο, απλώς υποχρεωθήκαμε να το αναφέρουμε λόγω της επιμονής του Προεδρείου να το εμφανίζει ως ομόφωνο. Το μείζον ζήτημα είναι να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία, λόγω και της γενικότερα κρίσιμης κατάστασης, την οποία διέρχεται η χώρα, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος του Δικαστικού Σώματος και να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους παράγοντες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω το κείμενο της ανακοίνωσης του προεδρείου, το οποίο, ως προς μεν το περιεχόμενο είναι παραπλανητικό και αποπροσανατολιστικό, ως προς δε το ύφος, με τα υπονοούμενα και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούνται (τριτοφαλαγγίζουν, πλαγιοκοπούν κ.λπ.), δημιουργείται η εντύπωση ότι οι συντάκτες του κειμένου δεν αντιλαμβάνονται ότι απευθύνονται σε Δικαστές, των οποίων έτσι υποτιμούν και υποβαθμίζουν το επίπεδο. Εμείς θα διατηρήσουμε το ύφος και το ήθος που αρμόζει σε δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω πρόκληση, διότι στόχος μας δεν υπήρξε ποτέ η αντιπαράθεση με πρόσωπα. Αντιδρούμε, απλώς, σε ενέργειες που θεωρούμε ότι είναι ακραίες και ότι υποβαθμίζουν το κύρος του λειτουργήματός μας».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...