Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Γιώργου Πεταλωτή και Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού! Τι συζήτησαν οι δυο τους

Ο «Λουκάς» της «Επαναστατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη» συναντήθηκε αναπάντεχα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή, που από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει συστηματοποιήσει αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις φυλακές.
Ο 53χρονος κρατούμενος παρουσιάστηκε κατατοπισμένος για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις. Ως παλιός φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, είχε να μιλήσει ακόμα και για την κερδοφορία των τραπεζών σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ο Γιώργος Πεταλωτής, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ξεκλείδωσε την πόρτα στο μοναδικό σωφρονιστικό κατάστημα που εξακολουθεί να λειτουργεί στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας. Σχεδιάζει με προσοχή τη μετεγκατάστασή του. Και για τον λόγο αυτόν πήρε μαζί τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη.
Ζήτησε να μιλήσει αυτοπροσώπως με κρατούμενους. Τη συνέχεια διηγείται ο ίδιος:
«Στις επισκέψεις μου στις φυλακές συναντώ κρατούμενους. Όταν βρέθηκα στην πτέρυγα της "17 Νοέμβρη", ζήτησαν να μιλήσω με έναν από τους κρατούμενους. Ήρθε ο κύριος Κουφοντίνας. Ανέφερε αρκετά ζητήματα της φυλακής. Απ’ όσα μου είπε, δεν συμπέρανα πως έχει ιδιαίτερα παράπονα. Επεκτάθηκε σε ειδικότερα ιδεολογικά θέματα. Από τα σχόλια που έκανε έδειχνε ενημερωμένος για την επικαιρότητα. Μου δήλωσε, μάλιστα, "αγανακτισμένος".
Μιλούσε με επιχειρηματολογία που έδειχνε πως δεν έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης. Και φυσικά δεν επιθυμώ, σε καμιά περίπτωση, να αναπαράγω τις, γνωστές άλλωστε, θέσεις του».
Μαθημένος από τη θητεία στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου, γύρισε αλλού τη συζήτηση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Του είπα ότι με ενδιαφέρει μόνο ότι σχετίζεται με το σωφρονιστικό σύστημα και τις συνθήκες κράτησης. Αυτό που τελικά ζήτησε είναι να μη μετακινηθούν σε άλλες φυλακές. Είπε ότι άκουσε να συζητιέται πως επίκειται μετακίνησή τους».
Χωρίς να σταματά τη ροή του λόγου, σχολιάζει: «Λογικό είναι οι κρατούμενοι να θέλουν να παραμένουν σε φυλακές κοντά στον οικογενειακό τους περίγυρο. Ωστόσο, υπάρχει ένα σύστημα που ορίζει ποιος θα πάει σε ποια φυλακή. Εάν υπάρχει λόγος να μετακινηθεί, αποφαίνεται η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης».
Αυτά είπε στον Κουφοντίνα, που αμέσως επέστρεψε στο κελί του συνοδευόμενος. Η επίσκεψη του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή, στον Κορυδαλλό ήταν αιφνιδιαστική, όχι όμως τυχαία. Καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν το γρηγορότερο δυνατό μια σειρά από προβλήματα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...