Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Στο εδώλιο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης

Μετά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο τη... σκυτάλη παίρνει ο άλλοτε πολιτικός του σύντροφος Τάσος Μαντέλης ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σε δίκη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.


Ο πρώην υπουργός καλείται πλέον να αντικρούσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας βαρύτατες κατηγορίες όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατ' εξακολούθηση και της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην υπουργός έλαβε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens 450.000 μάρκων. Το ποσό αυτό το οποίο ο ίδιος... βάφτισε «προεκλογική χορηγία» εμβάστηκε τμηματικά (200.000 και 250.000 μάρκα το1998 και το 2000 αντίστοιχα) σε λογαριασμό που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσουγκράνης με τον κωδικό «Α. Rocos»

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορούσαν στην έγκριση της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

Ποιοι άλλοι παραπέμπονται σε δίκη

Ειδικότερα, με το υπ΄ αριθμόν 1828/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών εκτός από τον πρώην υπουργό παραπέμπονται σε δίκη οι Γεώργιος Τσουγκράνης, κουμπάρος του Τάσου Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου (παρένθετο πρόσωπο), Ηλίας Γεωργίου, γενικός διευθυντής της Siemens από το 1993 μέχρι το 2003 και ο Αριστείδης Μαντάς, πρώην στενός συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη, ενώ τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου παύουν οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.


newsbomb.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...