Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι υποθέσεις της έκτακτης εισφοράς στο ΣτΕ

Να δικαστούν κατά προτίμηση οι υποθέσεις που αφορούν το θέμα της επιβολής της έκτακτης εισφοράς, ζήτησε με έγγραφό του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) Γ. Πικραμμένο ο Γενικός Επίτροπος Διοικητικών Δικαστηρίων Κ. Πετρόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ ήδη διαβίβασε τις υποθέσεις στον πρόεδρο του Β’ Τμήματος Φ. Αρναούτογλου για να ορίσει εισηγητή και να προσδιορίσει την εκδίκασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έχει κρίνει ότι η έκτακτη εισφορά είναι συνταγματική και νόμιμη. Αντίθετα το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό.

Στο έγγραφο του Πετρόπουλου, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται:

«Για την ταχύτερη εκδίκαση και περαίωση των υποθέσεων αυτών, στις οποίες ανακύπτει νέο νομικό ζήτημα που παρουσιάζει μείζονα σπουδαιότητα και τίθεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εκκρεμών στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και για τον περιορισμό του κινδύνου εκδόσεως αντιφατικών αποφάσεων, παρακαλώ να προσδιορισθεί κατά προτίμηση δικάσιμος προς εκδίκαση μίας, κατά την κρίση σας, εκ των αιτήσεων αναιρέσεων που έχουν ήδη ασκηθεί, ώστε, μετά την αμετάκλητη επίλυση του ανακύπτοντας νομικού ζητήματος, να ακολουθήσει ο προσδιορισμός δικασίμου για τις λοιπές, της αυτής κατηγορίας, υποθέσεις».tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...