Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο ΔΣΑ καταγγέλει την Τρόικα για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Aνεπίτρεπτη, ωμή και κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος τη χθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο οι ταμειακές δυσχέρειες της Ελλάδας και η εξ αυτών αναγωγή ορισμένων εξωθεσμικών παραγόντων σε κρατικούς δανειστές να αποτελούν την πρόφαση για ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία συνταγματικά ανεξάρτητων και διαχρονικά ακηδεμόνευτων θεσμών, όπως είναι η Δικαιοσύνη».

«Είναι πρωτόγνωρο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί να καθίστανται "απολογούμενοι" έναντι δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων που, ως αυτόκλητοι κομιστές δήθεν σωτήριων λύσεων και μεταρρυθμίσεων, ζητούν εξηγήσεις για την ταχύτητα και την εν γένει πορεία της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα ότι «δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογες ωμές και κατάφωρες παρεμβάσεις στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης απ' όπου και αν αυτές προέρχονται».

Τέλος, εκφράζει για άλλη μία φορά την προσήλωση των δικηγόρων «στις συνταγματικές προβλέψεις για την ανεξαρτησία των κρατικών λειτουργιών», οι οποίοι αρνούνται «να νομιμοποιήσουν εκτροπές που ενδεχομένως να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον».

«Οι 'Ελληνες δικαστές δεν χρειάζονται υποδείξεις αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων τους», καταλήγει ο κ. Αδαμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...