Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Άλλος ένας κατηγορούμενος ζητά να επανέλθει για απολογία

Άλλος ένας κατηγορούμενος, μετά τον Νίκο Ζήγρα, στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου ζητά να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο, τέσσερις μήνες μετά την προφυλάκισή του και να απολογηθεί επί της ουσίας για...
την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού στην υπόθεση των «μαύρων χρηματικών ποσών», επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Arcon Constructions, Αστέριος Οικονομίδης υπέβαλε ήδη, μέσω του συνηγόρου του, αίτημα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για να απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει, καθώς τον περασμένο Απρίλιο μετά την σύλληψη του είχε επιφυλαχθεί για την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος που αύριο πρόκειται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, εμφανίζεται διατεθειμένος «να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή» για την σχέση του και τον βαθμό εμπλοκής του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Στο αίτημα του να βρεθεί ενώπιος-ενωπίω με τον κ. Μαλλή , ο κ. Οικονομίδης τονίζει ότι επιθυμεί να απολογηθεί «για πρώτη φορά κατ' ουσίαν για την υπόθεση» , καθώς την πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ανακριτή, είχε επιφυλαχθεί να επανέλθει αφού ελάμβανε γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Η κίνηση του κ.Οικονομίδη πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέα στοιχεία την ανακριτική έρευνα καθώς μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν ο κατηγορούμενος σκοπεύει κατά την απολογία του να τηρήσει στάση ανάλογη με εκείνη του Ζήγρα.

Ο κ. Οικονομίδης , μέσω της Arcon Constructions, έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου της Δεινοκράτους από την off shore Bluebell στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζόπουλου, αλλά και στην ανακαίνιση του νεοκλασικού της Δ. Αρεοπαγίτου και του ακινήτου της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, που αγόρασε η off shore Τorcaso και στη συνέχεια μεταβίβασε στη Μονή Βατοπαιδίου.

Αύριο αναμένεται να υποβάλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης τον οποίο στην πρόσφατη απολογία του ο εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου, ενέπλεξε στην όλη υπόθεση.

Μάλιστα ο κ. Ζήγρας απέδωσε στον πρώην υπουργό σημαντικό ρόλο, λέγοντας πως «ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου», υποστηρίζοντας πως μετέφερε συχνά χρήματα σε βαλίτσες.

Ο κ. Μιχαηλίδης έχει αρνηθεί, με δήλωσή του, πως έχει ανάμειξη στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...