Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Λίγο έλειψε νάρθουν στα χέρια ο ανακριτής Μαλλής και ο δικηγόρος Δημητρακόπουλος: Ο άνθρωπος πάσχει από καρκίνο..

Πολύ έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του 83χρονου επιχειρηματία εξοπλισμών Παναγιώτη Ευσταθίου και ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής. Οι δύο άνδρες παρολίγον να έρθουν στα χέρια.


Επειτα από την απολογία του, που κράτησε τουλάχιστον 12 ώρες, ο κ. Ευσταθίου ένιωσε αδιαθεσία και ξάπλωσε σε καναπέ στο κτίριο όπου βρισκόταν, ενώ περίμενε να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από τους αστυνομικούς να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ όπως και έγινε, ενώ ο ίδιος πήγε στο γραφείο του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή. Ο κ. Ευσταθίου μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει φρουρούμενος.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο κ. Δημητρακόπουλος ενημέρωσε τον ανακριτή για την κατάσταση του κ. Ευσταθίου και μάλιστα ανέφερε πως ο 83χρονος πάσχει από καρκίνο και ακολούθησε ένταση μεταξύ του δικηγόρου και του κ. Μαλλή. Αιτία το γεγονός ότι ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκισή του ή όχι, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο την Παρασκευή.

Ανακριτής και συνήγορος είχαν τον ακόλουθο έντονο διάλογο μεταξύ τους σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Δημητρακόπουλος: Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Μαλλής: Μη με απειλείτε
Δημητρακόπουλος: Δεν σας απειλώ
Δημητρακόπουλος: Να σέβεστε τη Δικαιοσύνη
Μαλλής: Εγώ τη σέβομαι περισσότερο από εσάς
Δημητρακόπουλος: Μόνο κακία έχετε
Μαλλής: Να τα γράψετε στην προσφυγή σας
Δημητρακόπουλος: 83 ετών και τον θεωρείτε ύποπτο φυγής; Τέσσερις μήνες γιατί δεν έφυγε;
Μαλλής: Αφήστε κύριε, δεν θα κάνετε εσείς ανάκριση.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του ασθενοφόρου με τον εντολέα του ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ανακριτής ήταν της άποψης ότι πρέπει να κρατηθεί. Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι είναι 83 χρόνων, με καρκίνο και πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να δει το θέμα με ψυχραιμία και να επικρατήσει η φράση του Αριστοτέλη ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...