Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: Το Σύνταγμα παραβιάζεται τα τρία τελευταία χρόνια

Σωτήρης Ρίζος και Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως η ορθή λειτουργία της δικαιοσύνης μπορεί να συμβάλει στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους.


Για παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του Συντάγματος και στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων τα τρία τελευταία χρόνια του Μνημονίου, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στον Πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο. 


Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δικαιολογείται εν μέρει λόγω των έκτακτων περιστάσεων, όμως η παραβίαση του Συντάγματος και η παρέμβαση των δανειστών συνιστά παρέμβαση στον σκληρό πυρήνα της ανεξαρτησίας της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε δε πως η ορθή λειτουργία της δικαιοσύνης μπορεί να συμβάλει στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και να επανακαθορίσει τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε ότι «εξηγήσαμε στον κ. Τσίπρα την μεγάλη πίεση που δέχεται το δικαστήριο τόσο από μια εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία, όσο και από τις δυσμενείς πραγματικά συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος.»

Ο κ. Ρίζος σημείωσε τις δυσκολίες του δικαστηρίου να επιλύει όλο και περισσότερο οξυμένες διάφορες των πολιτών με το κράτος, οι οποίες κατά μεγάλο μέρος αναφέρονται στην τήρηση του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...