Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι στις φυλακές..

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ζήτησε από τις επόμενες ώρες να υπάρχει αυξημένη πανελλαδική ετοιμότητααΠ των εισαγγελέων, υπευθύνων για τις φυλακές, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα αναμένεται να αρχίσουν σε όλες τις φυλακές της χώρας κινητοποιήσεις των κρατουμένων, δηλαδή να ξεκινήσει αποχή από το συσσίτιο η οποία εν συνεχεία θα μετατραπεί σε απεργία πείνας.

Αυτές οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επιβεβαιώνονται από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει δημιουργηθεί οργανωμένο τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των κρατουμένων, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί ομάδες που συντονίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλα τα καταστήματα κράτησης.

Στα αιτήματα των κρατουμένων περιλαμβάνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών, οι συνθήκες κράτησης, η περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης των πενθήμερων αδειών, η μείωση των ποινών και η εφαρμογή του εναλλακτικού θεσμού έκτισης των ποινών.

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι γνώστης αυτών των προθέσεων των κρατουμένων και είναι σε επιφυλακή, αναμένοντας τις εξελίξεις, ενώ για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...