Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αποζημίωση σε συγγενείς οδηγού ΙΧ που έπεσε σε ακάλυπτο φρεάτιο

Το ποσό των 100.000 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε συγγενείς οδηγού, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο μετά την πτώση του ΙΧ της σε ακάλυπτο φρεάτιο.

Το ποσό των 100.000 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε συγγενείς οδηγού, η οποία έχασε τη ζωή της το 2000 όταν το αυτοκίνητό της αφού έπεσε σε ακάλυπτο φρεάτιο, παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της Ξάνθης, όπου η άτυχη 64χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητό της ενώ στο οδόστρωμα υπήρχε φρεάτιο ομβρίων υδάτων, διαστάσεων 1x1 μέτρο και βάθους τριών μέτρων, από το οποίο είχε αποκολληθεί και μετακινηθεί από τη θέση του το ένα από τα δύο μεταλλικά σκέπαστρα (σκάρα)του φρεάτιου.

Την ώρα που διερχόταν η άτυχη οδηγός, οι δύο δεξιοί τροχοί έπεσαν στο ανοικτό φρεάτιο, με αποτέλεσμα να σκάσει το ένα λάστιχο και να χάσει η 64χρονη τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Έτσι, αφού διήνυσε απόσταση 31 μέτρων προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ. Κατά την πρόσκρουση η οδηγός υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία εγκεφάλου και ρήξη καρδιάς και αορτής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της.

Σύμφωνα με το Εφετείο αλλά και τον Άρειο Πάγο (1396/2010) το ατύχημα οφειλόταν σε υπαιτιότητα των υπευθύνων της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, καθώς παρέλειψαν να προβούν στην συντήρηση του φρεατίου, αλλά δεν προέβησαν - όπως όφειλαν - και σε τακτικό έλεγχο των φρεατίων. Όπως αποδείχθηκε 20 ημέρες πριν το τραγικό συμβάν η σιδερένια σχάρα του φρεατίου είχε αποκολληθεί λόγω φθοράς και είχε μετατοπιστεί το ένα τμήμα της.

Τελικά, η Δικαιοσύνη επιδίκασε στους συγγενείς της άτυχης οδηγού (γιο, εγγόνια και αδέλφια) το ποσό των 100.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, για έξοδα κηδείας και για την καταστροφή του αυτοκινήτου.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...