Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ποινη κάθειρξης 25 ετών και 10 μηνών στον Αλκέτ Ριζάι

Ποινή κάθειρξης, κατά συγχώνευση, 25 ετών και 10 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Αλκέτ Ριζάι, για την υπόθεση της θεαματικής απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον φυγόδικο Βασίλη Παλιοκώστα, το Φεβρουάριο του 2009.

Ο Ριζάι κρίθηκε ένοχος για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται και το δικαστήριο του επέβαλε συνολική κάθειρξη 28 ετών και 5 μηνών, η οποία συγχωνεύτηκε σε 25 έτη και 10 μήνες.

Στην σύντροφο του, Ασπασία Μητροπία, το δικαστηρίο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών και 5 μηνών, κατά συγχώνευση 10 έτων, ενώ αρνήθηκε να δεχθεί το αίτημά της για ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή της, κάτι που σημαίνει ότι η καταδικασθείσα θα οδηγηθεί στη φυλακή. Το αίτημα της υπεράσπισης αφορούσε κυρίως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το ένα από τα δύο παιδιά της συντρόφου του Ριζάι, που μένουν με τη γιαγιά τους.

Στον Έρβις Στεφάνι επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης επτά ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ενώ στην αρραβωνιαστικιά του, Λούλε Μπλερίνα, ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή.

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος, το αυτοκίνητο του οποίου είχαν χρησιμοποιήσει όταν άφησαν το ελικόπτερο για τη διαφυγή τους οι δύο δραπέτες.

Το δικαστήριο έχει διατάξει την αναστολή της διαδικασίας -ώστε να μην μετρά ως χρόνος παραγραφής- για τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που κήρυξε αυτόν και τη σύντροφό του ένοχους για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ο Αλκέτ Ριζάι εκτόξευσε απειλές εναντίον του Εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Γιάννη Αγγελή. «Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών» ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Αγγελή

Όπως έγινε γνωστό, ο ο εισαγγελέας θα υποβάλει αναφορά προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Σακελάκο με κοινοποίηση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. θα ζητήσει τόσο από τον προϊστάμενο του όσο και από την αρμόδια Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να κρίνουν αν το συμβάν χρήζει περεταίρω διερεύνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...