Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, καθώς δεν έχει θεσμοθετηθεί ο τρόπος χορήγησης αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με το Ν. 2644/1998 οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας που λειτουργούσαν, θεωρήθηκε ότι λειτουργούν νόμιμα εφόσον υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση αδείας.

Έκτοτε οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους, ενώ η εκκρεμότητα παρατείνεται απλώς με νομοθετήματα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι "η επ' αόριστον ανοχή της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτουργούν παρανόμως, αντίκειται προς το Σύνταγμα".

Το ΣτΕ έκρινε ότι αντιβαίνει στις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές του Κράτους Δικαίου και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ. 3 του Συντάγματος) και της συνταγματική αρχή της ισότητας.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού "Αθήνα ΤV" που ζητούσε την ακύρωση απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία διέκοπτε τη λειτουργία του.

Η διακοπή λειτουργίας αποφασίστηκε επειδή ο σταθμός αντί για ψυχαγωγικό πρόγραμμα που είχε δηλώσει ότι θα εκπέμπει, παρουσίαζε διαφημίσεις αστροπροβλέψεων,χαρτομαντειών, μέντιουμ, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...